Πώς να επιλέξετε την τέλεια θήκη κινητού;

Προστατέψτε το smartphone σας—και τη λογική σας—με μια θήκη κινητού που ταιριάζει στις ανάγκες σας και το στυλ σας.

Λίγοι άνθρωποι έχουν πραγματικά εικόνα για τις ανοησίες και τις αδυναμίες των ανθρώπων από τους τεχνικούς επισκευής smartphone. Σίγουρα, ο Σαίξπηρ είναι ο κύριος όταν πρόκειται για περικοπές παρατηρήσεων για την ανθρώπινη φύση, αλλά οι άνθρωποι που επισκευάζουν τα τηλέφωνά μας μάς βλέπουν στα πιο ευάλωτα μέρη μας – μπερδεμένο υλικό στις παλάμες, συνήθως με κάποιο ενοχλητικό και αποκαλυπτικό λάθος να ομολογήσουμε.

Ο κόσμος είναι γεμάτος με πιθανή τεχνολογική προδοσία, επομένως είναι καλύτερο να ενεργήσετε προληπτικά και να προμηθευτείτε για το τηλέφωνό σας μια προστατευτική θήκη κινητού.

Η εμπειρία των τεχνικών επισκευής κινητών δείχνει ότι ακόμα κι αν έχετε ορκιστεί να είστε προσεκτικοί, ο κόσμος είναι γεμάτος με πιθανή τεχνολογική προδοσία, επομένως είναι καλύτερο να ενεργήσετε προληπτικά και να ασφαλίσετε το τηλέφωνό σας σε μια προστατευτική θήκη.

Μιλήσαμε με τους ειδικούς που έχουν γίνει μάρτυρες των πιο φρικιαστικών ιστοριών τρόμου smartphone και πρόσφεραν μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε να ζήσετε τις δικές σας.

Προστατέψτε το τηλέφωνό σας από κρούσεις

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που βλέπουν από τους πελάτες στα συνεργεία επισκευής είναι οι σπασμένες οθόνες. Οι οθόνες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στη θραύση εάν το σημείο πρόσκρουσης βρίσκεται σε μια γωνία του τηλεφώνου, όπου η δύναμη που ασκείται στο γυαλί είναι πιο συγκεντρωμένη.

Για ένα βασικό επίπεδο προστασίας, επιλέξτε μια θήκη κινητού από υλικό που απορροφά τους κραδασμούς (όπως σιλικόνη ή καουτσούκ) που καλύπτει τις ευάλωτες γωνίες του τηλεφώνου σας. Το Thikishop.gr συμβουλεύει τους κατόχους smartphone να αποφεύγουν τις πλαστικές θήκες, οι οποίες δεν απορροφούν αποτελεσματικά τους κραδασμούς και είναι πιο πιθανό να μεταφέρουν τυχόν επιπτώσεις στην ίδια τη συσκευή.

Πέρα από αυτό, το τι αγοράζετε εξαρτάται από το πώς και πού χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας. Μια λεπτή θήκη κινητού μπορεί να είναι καλή, αν είστε σίγουροι ότι θα υποβάλλεται το τηλέφωνό σας μόνο σε καθημερινές προσκρούσεις και μικρές πτώσεις. Δοκιμάστε μια ημιδιαφανή λεπτή θήκη, όπως θήκες iPhone, ή για συσκευές Google Pixel και συσκευές Samsung Galaxy για να αναδείξετε τη σχεδίαση του τηλεφώνου σας.

Θήκες με παχιά, ογκώδη άκρη προσθέτουν περισσότερο βάρος και απορροφούν μεγαλύτερο κραδασμό. Το Thikishop συνιστά αυτές τις θήκες για νεότερους χρήστες τηλεφώνων.

«Οι έφηβοι είναι πολύ επιρρεπείς στο να σπάσουν τα τηλέφωνά τους», λένε, σημειώνοντας ιστορίες νεότερων πελατών που ρίχνουν ή πατούν τα τηλέφωνά τους. Για τους έφηβους (ή ας το παραδεχτούμε, ενήλικες) που προτιμούν προστασία βαρέως τύπου, το Thikishop συνιστά θήκες κινητών μάρκας OtterBox.

Το OtterBox προσφέρει θήκες iPhone και μεγάλη ποικιλία τηλεφώνων Android. Το σήμα κατατεθέν της μάρκας OtterBox είναι οι θήκες της σειράς Defender, οι οποίες υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους αντοχής. Η θήκη κινητού Defender Series για το iPhone 13, για παράδειγμα, προσφέρει ένα ανθεκτικό πολυανθρακικό κέλυφος, πτερύγια που θωρακίζουν τις θύρες φόρτισης και μια θήκη. (Ναι, μια θήκη.) Δίνει στο τηλέφωνό σας τον ανθεκτικό αέρα ενός μικροσκοπικού Transformer.

Σκεφτείτε τις ανάγκες σας

Σύμφωνα με την εμπειρία του Thikishop, η ζημιά στο νερό είναι λιγότερο συχνή από τη ζημιά στην οθόνη, αν και σημειώνει ότι τα ατυχήματα στο νερό τείνουν να συμβαίνουν τα μεγάλα Σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια, όταν οι κολυμβητές παίρνουν κατά λάθος τα τηλέφωνά τους για βουτιά. Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο κάλεσμα της θάλασσας, οι θήκες κινητών iPhone προσφέρουν αδιάβροχη, δοκιμασμένη προστασία για να αντέχουν σε αιφνίδιες βουτιές.

Η ζημιά από το νερό είναι λιγότερο πρόβλημα, δεδομένου ότι η αντίσταση στο νερό έγινε τυπική στα κορυφαία τηλέφωνα, αλλά λάβετε υπόψη ότι αυτός ο τύπος προστασίας δεν επεκτείνεται στον ωκεανό. Το αλμυρό νερό είναι διαβρωτικό, επομένως μια αδιάβροχη θήκη θα μπορούσε να είναι καλή ιδέα εάν υπάρχει κίνδυνος να έρθει σε επαφή το τηλέφωνό σας με γλυκό νερό.

Εάν τεντώνετε συνεχώς τα όρια της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, επιλέξτε θήκες κινητών που λειτουργούν και ως φορτιστές. Οι θήκες κινητών wallet, όπως αυτές για iPhone, μπορούν να μεταφέρουν το τηλέφωνό σας, μαζί με άλλα απαραίτητα, όπως την ταυτότητά σας και την κάρτα τραπέζης που φαίνεται να ξεχνάτε πάντα. Ως πλεονέκτημα, το Thikishop.gr σημειώνει ότι αυτά μπορούν να παρέχουν ένα εκπληκτικά καλό επίπεδο προστασίας, καθώς πολλά προσφέρουν πλήρη κάλυψη γύρω από τις άκρες και ένα μεταλλικό κούμπωμα που κρατά το τηλέφωνο στη θέση του.

Για μη χρήστες iPhone, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βρείτε τις θήκες κινητών που σας καλύπτουν. Οι περισσότεροι χρήστες Android παρατηρούν ότι πολλές εταιρείες θήκης τηλεφώνων σχεδιάζουν προϊόντα αποκλειστικά για iPhone. Συνήθως, μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Samsung, Xiaomi, Google Pixel ή ακόμα και OnePlus, αλλά οι επιλογές σας γίνονται πιο λίγες εκεί.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε προστατευτικό οθόνης;

Οι πωλητές αξεσουάρ κινητών συχνά συνδυάζουν προστατευτικά οθόνης, τα οποία προσκολλώνται απευθείας στην επιφάνεια της οθόνης αφής του τηλεφώνου όταν επιλέγετε θήκη κινητού από το ηλεκτρονικό κατάστημα Thikishop. Οι ειδικοί μας συνιστούν να επενδύσετε σε προστατευτικά οθόνης από σκληρυμένο γυαλί, τα οποία εκτρέπουν τις γρατσουνιές πιο αποτελεσματικά από τα πλαστικά προστατευτικά οθόνης.

Το Thikishop συνιστά στους πελάτες του να αναζητούν προστατευτικά οθόνης με βαθμολογία σκληρότητας 9H. Είναι το τέλειο πάχος και εξακολουθείτε να έχετε αυτήν την ευκρίνεια υψηλής αφής στην οθόνη.

Αλλά σας ενημερώνουμε ότι το επίπεδο άμυνας ενός tempered glass και οι επιβλαβείς επιπτώσεις σε περίπτωση πτώσης κινητού είναι περιορισμένο. Ενώ τα αυτοκόλλητα προστατευτικά οθόνης προστατεύουν αποτελεσματικά τα τηλέφωνα από την άμεση δύναμη στην οθόνη αφής, δεν αντέχουν τόσο καλά όταν το τηλέφωνο χτυπιέται από τις πλευρές ή τις γωνίες. Ένα προστατευτικό οθόνης από σκληρυμένο γυαλί θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μια θήκη κινητού.

Βρίσκοντας την ιδανική θήκη κινητού για εσάς

Θα θέλετε να επιλέξετε ένα χρώμα και σχέδιο που ταιριάζει στο στυλ σας, αλλά υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που αξίζει να σκεφτείτε. Σκεφτείτε πώς θα είναι η θήκη κινητού στα χέρια σας. Πολλές θήκες έχουν ραβδωτές πλευρές ή ειδικά φινιρίσματα για ενίσχυση της πρόσφυσης.

Εξάλλου, η καλύτερη προστασία από πτώση είναι να μην πέσει το τηλέφωνό σας από την αρχή. Θέλετε μια βάση στήριξης για να στηρίζετε το τηλέφωνο σε οριζόντια λειτουργία ενώ παρακολουθείτε ταινίες;

Προσοχή στα δύσκαμπτα καλύμματα κουμπιών ή στις κακο-εφαρμόσημες εγκοπές. Τα ανοίγματα για τις θύρες και τους φακούς της κάμερας θα πρέπει να είναι αρκετά γενναιόδωρα ώστε να μην προκαλούν προβλήματα κατά τη χρήση του τηλεφώνου σας. Πιο χοντρές, στιβαρές θήκες μπορεί μερικές φορές να επηρεάσουν την ασύρματη φόρτιση. Εάν δεν μπορείτε να δοκιμάσετε μια θήκη πριν την αγοράσετε, διαβάστε μερικές online κριτικές ή ρωτήστε τον κατασκευαστή.

Το πλαστικό είναι το πιο κοινό υλικό που χρησιμοποιείται για θήκες τηλεφώνων, συνήθως πολυανθρακικό, TPU (θερμοπλαστική πολυουρεθάνη) ή ένα μείγμα των δύο. Τι συμβαίνει όμως όταν αναβαθμίζετε το τηλέφωνό σας σε μερικά χρόνια; Αυτή η θήκη κινητού πιθανότατα θα ενταχθεί στην αυξανόμενη παλίρροια των πλαστικών απορριμμάτων και θα μπορούσε εύκολα να σας ξεπεράσει. Αρχίζουμε να βλέπουμε βιοδιασπώμενες πλαστικές θήκες τηλεφώνων, αλλά αν ανησυχείτε για την επίδραση του πλαστικού στο περιβάλλον, ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο υλικό, όπως το βιώσιμο ξύλο.

Συμβουλές Thikishop

Οι εμπειρίες που μας επιτρέπουν να έχουμε τα smartphone μας (λήψη των πιο πρόσφατων πληροφοριών, λήψη φωτογραφιών που αγαπάμε, διατηρώντας επαφή με αγαπημένα πρόσωπα) αξίζουν να προστατευτούν. Όμως, καθώς τα τηλέφωνα γίνονται ολοένα και πιο φορητά, τα εκθέτουμε σε μεγαλύτερους κινδύνους, από τα στοιχεία μέχρι το καλό ανθρώπινο λάθος. Το Thikishop τονίζει ότι ενώ οι θήκες κινητών είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το τηλέφωνό σας προληπτικά, καμία θήκη δεν είναι 100 τοις εκατό αλάνθαστη.

Η έξυπνη συμβουλή του Thikishop για τους κατόχους smartphone: «Ειλικρινά, απλώς να το προσέχετε λιγότερο. Κρατήστε το στην τσέπη σας. Χρησιμοποιήστε το όταν χρειάζεται.»

Οι οδηγοί μας για τις καλύτερες θήκες iPhone 13, τις καλύτερες θήκες iPhone 12, τις καλύτερες θήκες Samsung Galaxy S21 και τις καλύτερες θήκες Google Pixel είναι καλά μέρη για να ξεκινήσετε. Ακόμα κι αν δεν διαθέτετε ένα από αυτά τα τηλέφωνα, θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για μερικές από τις καλύτερες μάρκες θήκης.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.