Πως να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή σε 4 βήματα

Θέλετε περισσότερο ενθουσιασμό; Διέγερση? Ικανοποίηση? Υπάρχουν αρκετοί τρόποι χωρίς ναρκωτικά για να αρωματίσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Εάν ο χρόνος σας στο κρεβάτι με τον σύντροφό σας δεν είναι όσος θα θέλατε να είναι, μπορείτε ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες από τις escorts Athens να αποκτήσετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το να βγεις ένα ραντεβού με τον σύντροφό σου και να σας υπενθυμίσει τους λόγους που λατρεύετε ο ένας τον άλλον και να χαλαρώνετε είναι πάντα μια πρώτη κίνηση που τα περισσότερα ζευγάρια θα κάνουν για να βελτιώσουν την διαπροσωπική και σεξουαλική ζωή τους.

Είτε το πρόβλημα είναι μεγάλο είτε μικρό, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επαναφέρετε τη σεξουαλική ζωή σας σε καλό δρόμο. Η σεξουαλική σας ευημερία συμβαδίζει με τη συνολική ψυχική, σωματική και συναισθηματική σας υγεία. Η επικοινωνία με τον σύντροφό σας, η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, η αξιοποίηση μερικών από τα πολλά εξαιρετικά υλικά αυτοβοήθειας  και η απλή διασκέδαση μπορεί να σας βοηθήσει να αντέξετε δύσκολες στιγμές.

Απολαμβάνοντας μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή

ΣΕΞ

Η λέξη μπορεί να προκαλέσει ένα κύμα αντιδράσεων και συναισθημάτων σε όποιον την ακούει ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Από την αγάπη, τον ενθουσιασμό και την τρυφερότητα μέχρι τη λαχτάρα, το άγχος και την απογοήτευση, οι αντιδράσεις είναι τόσο διαφορετικές όσο και οι ίδιες οι σεξουαλικές εμπειρίες. Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι θα νοιώσουν όλα αυτά τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής ζωής που διαρκεί αρκετές δεκαετίες.

Τι είναι όμως πραγματικά το σεξ;

Ως μια άποψη, το σεξ είναι απλώς μια ακόμη σωματική λειτουργία που έχει σχεδιαστεί ώστε να διαιωνίζει το ανθρώπινο είδος. Φυσικά, αυτή η άποψη υποτιμά την πολυπλοκότητα της σεξουαλικής αντίδρασης του ανθρώπου. Εκτός από τις βιοχημικές δυνάμεις που λειτουργούν, οι εμπειρίες και οι προσδοκίες σας βοηθούν στη διαμόρφωση της σεξουαλικότητας σας.

Η κατανόησή σας του εαυτού σας ως σεξουαλικό ον, οι σκέψεις σας για το τι συνιστά ικανοποιητική σεξουαλική σχέση και η σχέση σας με τον σύντροφό σας είναι οι βασικοί παράγοντες στην ικανότητά σας να αναπτύξετε και να διατηρήσετε μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Μιλώντας με τον σύντροφό σας

Πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται να μιλήσουν για το σεξ ακόμη και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Όταν εμφανίζονται σεξουαλικά προβλήματα, συναισθήματα ντροπής, ενοχής και δυσαρέσκειας μπορούν να σταματήσουν εντελώς τη συζήτηση. Επειδή η καλή επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας υγιούς σχέσης, η δημιουργία ενός διαλόγου είναι το πρώτο βήμα όχι μόνο για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή, αλλά και για έναν στενότερο συναισθηματικό δεσμό.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση αυτού του ευαίσθητου θέματος.

Βρείτε την κατάλληλη στιγμή για να μιλήσετε. Υπάρχουν δύο τύποι σεξουαλικών συνομιλιών: αυτές που έχετε στη κρεβατοκάμαρα και αυτές που έχετε αλλού. Είναι απολύτως κατάλληλο να πείτε στο σύντροφό σας τι αισθάνεται κατά τη διάρκεια που κάνετε έρωτα, αλλά είναι καλύτερο να περιμένετε έως ότου βρεθείτε σε ένα πιο ουδέτερο περιβάλλον για να συζητήσετε μεγαλύτερα θέματα, όπως αταίριαστη σεξουαλική επιθυμία ή προβλήματα οργασμού.

Αποφύγετε την κριτική. Προτάσεις για συζήτηση με θετικούς όρους, όπως “Μου αρέσει πολύ όταν αγγίζεις ελαφρά τα μαλλιά μου”, αντί να εστιάζεις στα αρνητικά. Προσεγγίστε ένα σεξουαλικό ζήτημα ως πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί παρά ως άσκηση καταλογισμού ευθυνών.

Εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας για τις αλλαγές στο σώμα σας. Εάν οι εξάψεις σας κρατούν ξύπνιες τη νύχτα ή η εμμηνόπαυση έχει στεγνώσει τον κόλπο σας, μιλήστε με το σύντροφό σας για αυτά τα πράγματα. Είναι πολύ καλύτερο να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει αντί να ερμηνεύει αυτές τις φυσικές αλλαγές ως έλλειψη ενδιαφέροντος. Ομοίως, εάν είστε άντρας και δεν έχετε πλέον στύση μόνο στη σκέψη του σεξ, δείξτε στον σύντροφό σας πώς να σας τονώσει και όχι να την αφήσετε να πιστέψει ότι δεν είναι αρκετά ελκυστική για να σας ξυπνήσει ερωτικά πια.

Να είσαι ειλικρινής. Μπορεί να νομίζετε ότι προστατεύετε τα συναισθήματα του συντρόφου σας προσποιούμενη έναν  οργασμό, αλλά στην πραγματικότητα ξεκινάτε από μια ολισθηρή κλίση. Όσο προκλητικό και αν είναι να μιλάμε για οποιοδήποτε σεξουαλικό πρόβλημα, το επίπεδο δυσκολίας εκτοξεύεται μόλις το θέμα θάβεται κάτω από χρόνια ψέματος, πληγών και δυσαρέσκειας.

Μην ταυτίζετε την αγάπη με τη σεξουαλική απόδοση

Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα φροντίδας και τρυφερότητας. Αγγίξτε και φιλήστε συχνά τον/την σύντροφο σας. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας ή τον σύντροφό σας για τις σεξουαλικές σας δυσκολίες. Επικεντρωθείτε αντίθετα στη διατήρηση συναισθηματικής και σωματικής οικειότητας στη σχέση σας.

Χρήση στρατηγικών αυτοβοήθειας

Η θεραπεία των σεξουαλικών προβλημάτων είναι ευκολότερη τώρα από ποτέ. Επαναστατικά φάρμακα και επαγγελματίες σεξουαλικοί θεραπευτές είναι εκεί αν τα χρειάζεστε. Αλλά μπορεί να είστε σε θέση να επιλύσετε μικρά σεξουαλικά ζητήματα κάνοντας μερικές προσαρμογές στο στυλ της αγάπης σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας. Υπάρχουν άφθονα καλά υλικά αυτοβοήθειας για κάθε τύπο σεξουαλικού θέματος. Περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο ή στο τοπικό βιβλιοπωλείο σας, ώστε να βοηθήσετε εσάς και τον σύντροφό σας να ενημερωθείτε καλύτερα για το πρόβλημα. Εάν το να μιλάτε απευθείας είναι πολύ δύσκολο, εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να υπογραμμίσετε αποσπάσματα που σας αρέσουν ιδιαίτερα και να τα δείξετε ο ένας στον άλλο.

Δείτε περισσότερα για τις σχέσεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.